اگر تا به حال برای خرید پیستوله بادی به فروشگاه های آنلاین یا فروشنده ها مراجعه کرده باشید همواره برای دریافت مشاوره صحیح از شما برخی اطلاعات و مشخصات فنی تقاضا میشود که شاید آگاهی چندانی از آنها نداشته باشید. اما جای نگرانی نیست زیرا در این بخش میخواهیم به تمامی این سوالات به صورت فنی و دقیق پاسخ بدهیم تا زین پس بتوانید به راحتی برای خرید پیستوله بادی مناسب کار خود اقدام نمایید.
سوزن، نازل و ایرکپ پیستوله رنگ بادی
سوزن، نازل و ایرکت مهمترین بخش های یک پیستوله بادی هستند و اصلی ترین کار را در یک پیستوله رنگ انجام میدهند. عملیات پاشش رنگ به صورت تخصصی بر عهده این سه قطعه میباشد و ویژگی ها و قابلیت های هر یک از آنان میتواند بر نوع و کیفیت پاشش رنگ و مواد به صورت مستقیم تاثیر گذار باشد.
از آنجا که یک پیستوله بادی میتواند برای پاشش انواع رنگ و مواد مختلف مورد استفاده قرار بگیرد و هرکدام از این رنگ ها غلظت و ویسکوزیته متفاوتی دارند، لذا میبایست بر اساس نوع و غلظت رنگ سایز نازل را انتخاب کنید.
نازل 1.2، 1.3 و 1.4 میلی متر: رنگ کاری خودرو
نازل 1.5 و 1.6 میلی متر: رنگ کاری چوب
نازل 1.7 و 1.8 میلی متر: پاشش رنگ های بر پایه روغن
نازل 2 و 2.5 میلی متر: نقاشی و رنگ کاری ساختمان و پاشش انواع چسب
ایرکپ نیز یکی دیگر از قطعات مهم در پیستوله میباشد که به آن کاپ پیستوله نیز گفته میشود. روی ایرکت تعدادی روزنه برای خارج شدن باد تعبیه میشود و نوع پاشش رنگ خروجی بستگی به شکل قرار گیری همان روزنه ها دارد.
نوع قرار گیری مخزن پیستوله بادی
پیستوله های بادی در انواع کاسه رو، کاسه بغل، کاسه زیر و بدون مخزن تولید میشوند که هرکدام دارای مشخصات و ویژگی های منحصر به فردی هستند. پیش تر توضیح داده ایم که برای هر حوزه ی مختلف از چه پیستوله بادی استفاده میشود اما جا دارد اینجا نیز به صورت مختصر به مقایسه انواع آن ها بپردازیم. پیستوله های مخزن رو و مخزن بغل به صورت گسترده در رنگ کاری خودرو و چوب مورد استفاده قرار میگیرند و به دلیل وزن و ابعاد مناسبی که دارند از خسته شدن دست کاربر جلوگیری میکنند. در مقابل پیستوله مخزن زیر که از ظرفیت بیشتری برخوردار هستند برای نقاشی و رنگ کاری ساختمان به کار میروند. نوع دیگری از پیستوله های بادی هستند که به آنها پیستوله پرشر گفته میشود و بدون مخزن هستند. در مواقعی که حجم رنگ کاری بسیار گسترده باشد و توانایی حمل رنگ مورد نیاز برای اپراتور فراهم نباشد میتوانید از یک پیستوله پرشر به همراه مخزن رنگ استفاده نمایید.
حجم مخزن پیستوله رنگ
حجم مخزن در پیستوله ها بادی متفاوت است و هر پیستوله بر اساس کاربرد خود از ظرفیت خاصی برخوردار است. به عنوان مثال پیستوله سایه پاش که برای پاشش رنگ روی قطعات و سطوح کم عرض به کار میرود نیازی به مخزن حجیم ندارد و اکثر پیستوله های سایه پاش با مخزن 125 الی 250 سی سی تولید میشوند.
در مقابل یک پیستوله کاسه زیر که برای رنگ کاری ساختمان استفاده میشود میبایست حجم رنگ بیشتری را نگهداری کند تا از شارژ شرکدن مداوم و اتلاف وقت جلوگیری شود لذا پیستوله های کاسه زیر میتوانند تا 1000 سی سی رنگ را در مخزن خود نگهداری کنند.
در مقابل پیستوله های کاسه رو نیز که کار کردن به آنها نیاز به تسلط و مهارت بیشتری دارد میبایست وزن کمتری را روی دست کاربر اعمال کنند لذا از مخزن هایی با حجم متوسط بهره مند هستند. حجم مخزن در پیستوله های کاسه رو به 600 سی سی و در پیستوله های کاسه بغل به 400 سی سی میرسد.
تنظیمات پیستوله رنگ پاش بادی
هر کاربری برای ارائه کیفیت پاشش بهتر نیاز دارد تا بتواند شدت، عرض و حجم پاشش رنگ و مواد خود را بر اساس شرایط کاری خود تنظیم نماید. کارخانه های تولید کننده برای ارائه این قابلیت، پیچ هایی را روی بدنه تعبیه میکنند که هرکدام جداگانه مسئول تنظیم یک کمیت از پاششش رنگ است. پیستوله های بادی به صورت دو تنظیم و سه تنظیم تولید میشوند.
یک پیستوله بادی دو تنظیمه دارای دو عدد پیچ تنظیم برای تعیین حجم پاشش رنگ و عرض پاشش میباشد که معمولا در پشت و کنار دستگاه قرار گرفته اند.
پیستوله بادی سه تنظیمه علاوه بر حجم و عرض پاشش، توانایی تنظیم شدت پاشش را نیز به کمک یک پیچ تنظیم در کنار ورودی باد به کاربر ارائه میدهد. تمامی پیستوله های حرفه ای از نوع سه تنظیم میباشند و نسبت به پیستوله های و دو تنظیم از عمر و کیفیت بهتری برخوردار هستند.
مکانیزم های پیستوله رنگ بادی
امروزه وجود مکانیزم های مختلف پاشش روی پیستوله های رنگ پاش بادی فضایی جدید را برای رقابت بین تولید کنندگان بزرگ این ابزار بادی پر مصرف مهیا کرده است و اکثر برند های بزرگ تولید کننده پیستوله رنگ بادی محصولات جدید خود را با مکانیزم های متفاوت به بازار عرضه میکنند. منظور از مکانیزم تکنولوژی به کار رفته برای اسپری کردن رنگ میباشد که دارای انواع مختلفی است و هرکدام از آنها ویژگی های خاص خود را دارند. از جمله مهمترین مکانیزم های پیستوله های بادی میتوان به HVLP، LVLP، RP و HTE را نام برد. در واقع این مکانیزم ها خود یک برگ برنده برای پیستوله بادی به شمار میروند و عملکرد آنها را نسبت به سایر پیستوله ها تا چندین برابر افزایش میدهند. برای مثال یک پیستوله بادی HVLP میتواند با فشار باد کمتر، پاشش رنگ بیشتری را به کاربر ارائه دهد که خود دارای چندین مزیت مهم از جمله کاهش مصرف رنگ، افزایش سرعت و راندمان کار، کاهش مصرف باد، افزایش سطح کیفی پاشش و... میباشد.
مطالعه درباره مکانیزم های رنگ بسیار جذاب و فنی میباشد و آگاهی از مزیت های و نحوه کار آنها میتواند شما را در خرید بهتر یاری کند اما نمیتوان تمامی آن ها را در حد چندین خط به صورت تخصصی بررسی کرد. لذا شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر به مقاله ای تخصصی در فروشگاه ابزار بادی ایرپاور مراجعه کنید که در آنجا به صورت تخصصی و مفصل درباره تفاوت مکانیزم های پیستوله بادی توضیح داده ایم. برای مراجعه به مقاله مربوطه میتوانید روی عبارت " تفاوت پیستوله بادی HVLP با LVLP " کلیک کنید.